קיצ'רי Khicheri

 המתכון לסועד אחד

 חומרים

שליש כוס אורז בסמטי לבן או מלא (או חצי/חצי)

שליש כוס מונג – דאל (מאש קלוף, צהוב) או מאש ירוק מושרה לילה (או מספר שעות).

* מאש מושרה כראוי הוא רך מספיק כך שניתן לנגיסה.

1 כוס מים חמים

1 כפית גהי (חמאה מטוהרת), [למתכון הכנת גהי לחצו כאן], או שמן זית, או שמן קוקוס

ירקות חתוכים שונים, על פי רצונך או על פי המומלץ.

תבלינים – חלקם או כולם או על פי המומלץ:

עלה דפנה, מלח לפי הטעם, זנגביל (ג'ינג'ר), מעט הל, מעט אגוז מוסקט, כורכום, כמון, שמיר, כוסברה, הינגו (תבלין הודי, להשיג בחנויות הודיות) – ניתן לשנות ולגוון את התבלינים לפי הטעם.

אופן ההכנה

שוטפים את גרגירי המאש והאורז.

מחממים את הגהי או את השמן בסיר מוסיפים את התבלינים, מטגנים קלות כחצי דקה בלבד, מוסיפים את גרגירי האורז והמאש השטופים ואת הירקות, מטגנים את התערובת במשך כ- 2-3 דקות נוספות תוך כדי בחישה, מוסיפים לסיר בזהירות את המים החמים והמלח ומביאים לידי רתיחה.

מכסים את הסיר היטב ומבשלים על גבי להבה נמוכה עד שכל המים נספגים.

 * במקרים של מערכת עיכול רגישה – ניתן להשתמש ביותר מים ולקבל מרק – שהוא יותר עדין וקל לעיכול.

** לקבלת קיצ'רי טעים במיוחד (כדאי – עוד 3 דקות עבודה…) – לטגן בנפרד ועל אש קטנה את התבלינים במחבת/סיר קטן.

קודם להתחיל עם תבלינים טריים – בצל, שום, ג'ינג'ר (אם הם הומלצו), ואח"כ להוסיף את עשבי התיבול – פטרוזיליה, שמיר, כוזברה וכדומה, ולבסוף להוסיף את האבקות – כמון, כורכום, קינמון… לעוד כחצי דקה.  הכל על אש קטנה, להזהר לא לשרוף. תהליך זה "פותח" את הטעמים של התבלינים.

לבסוף לוקחים 2-3 כפות מהתבשיל, מכניסים למחבת הקטן, מערבבים ו"אוספים" משם את הכל, מחזירים לסיר ומערבבים.

הטעם נפלא! בתיאבון!

# מזון טעים פותח ומדרבן את בלוטות העיכול וזה עוזר לעכל, ולספוג את אבות המזון אל תוך הגוף.

ללחוץ כאן לכתובות של חנויות הודיות לתבלינים וקיטניות

יתכן שעניין אותך גם:

קטגוריות:

תפריט
דילוג לתוכן