עוגיות שקדים עם קינמון               

מצרכים

350 גר קמח שקדים
50 גר' גי (רך מאוד)
40 גר' סוכר קוקוס (כ-4 כפות)
1 כף תמצית וניל או מייפל (לא חובה)
1 ביצה L
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
¼ כפית הל טחון
קורט מלח

לציפוי (לא חובה)

2 כפות סוכר קוקוס
1 כפית קינמון

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-170°
2. לערבב גי, ביצה טרופה וסוכר. להוסיף קינמון, הל, מלח ותמצית וניל
3. להוסיף קמח שקדים וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק
4. בתוך צלחת מערבבים סוכר וקינמון
5. מהבצק יוצרים כדורים, טובלים בציפוי ןלאחר מכן משטחים אותם עד לעובי של 1 ס"מ בעזרת תחתית של כוס. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים כ-12-15 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות
7. מוצאים מהתנור ומצננים. לאחר האפייה העוגיות רכות אך מתקשות כשמתקררות.
ניתן לשמור בכלי אטום בחוץ, אך רצוי במקרר.

*תודה למריאנה גרינבלט על המתכון הנפלא

יתכן שעניין אותך גם:

קטגוריות:

תפריט
דילוג לתוכן