צ'אנה-דאל בטטה ומנגולד (או תרד)

מה זה צ'אנה-דאל?
הצ'אנה–דאל (Chana dhal) הוא חומוס הודי קטן, מפוצל לשניים. הוא קל לעיכול, ומכיל הרבה ברזל.

מתכון ל – 4 סועדים

חומרים

1 כוס צ'נאדאל

1-2 בטאטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות

כ- 500 גר' עלי מנגולד חתוכים וללא הגבעולים העבים (או תרד שטוף)

2 כפות גהי (חמאה מטוהרת) [מתכון להכנת גהי]

3.5 כוסות מים

תבלינים

1 כפית זנגויל, 1 כפית כורכום, 1/2 כפית הינגו (להשיג בחנויות מזון הודי; אפשר גם בלעדיו) , 1 כפית כמון,

1 כפית קינמון, 1/2 כפית הל, מלח לפי הטעם

 אופן ההכנה

מטגנים בטאטות ב"גהי" עד להשחמה קלה. מוסיפים את התבלינים לטיגון קצר מאוד נוסף.

מוסיפים את הצ'אנה-דאל, את המים ואת ההל והמלח.

מבשלים עד שהצ'אנה דאל רכים.

את המנגולד או התרד מוסיפים ברגע האחרון כאשר הצא'נדאל כמעט מוכנים, כיוון שהעלים מתבשלים מהר.

אופציית הגשה

פורסים שקדים (קלופים)לפרוסות, מטגנים במעט גי וזורים מעל לתבשיל בצלחת ההגשה.

* ניתן להכין מתכון זה גם ללא מנגולד או תרד.

 ללחוץ כאן לכתובות של חנויות הודיות לתבלינים וקיטניות

יתכן שעניין אותך גם:

קטגוריות:

תפריט
דילוג לתוכן