המחקר נעשה בראשותו של פרופ' מיכאל אבירם, המעבדה לחקר ליפידים (שומני הדם), בית הספר לרפואה של הטכניון, חיפה, ופורסם ב -Journal of Agriculture and Food Chemistry  בספטמבר 2009.

זהו מחקר ראשון בעולם שנעשה על בני אדם ולא על עכברי מעבדה או רקמות תאים. הנבדקים אכלו 100 גרם תמרים מזן מג'הול ומזן חאלאווי (כ- 10 תמרים) מידי יום במשך חודש. כל עשרת הנבדקים לא העלו במשקל, והסוכר והכולסטרול נשמרו ברמתם המקורית. בנוסף, באופן מפתיע נמצא שרמת שומני הדם (הטריגליצרידים)  ירדה ב- 8% בעזרת תמרי מג'הול, וב- 15% בעזרת תמרי חאלאווי. יחד עם זה רמת החימצון של הדם ירדה -33% (!) וזאת רק בעזרת תמרי חאלאווי. את הירידה ברמת החימצון ניתן להסביר ע"י מציאתם בתמרים של נוגדי חימצון יחודיים ממשפחת הפוליפנולים בשני הזנים, אך בזן החאלאווי יותר. נוגדי חימצון אלה  מפחיתים את חימצון שומני הדם ולכן את שקיעתם בדפנות העורקים.

כך יכולה אכילת תמרים בכמות הנ"ל להפחית את הסיכון להתקף לב ושבץ מוחי.

לקריאה נוספת לחץ כאן…

יתכן שעניין אותך גם:

קטגוריות:

תפריט
דילוג לתוכן