צמחי התבלין משמשים באיורוודה:

1. לתיבול המזון והפיכתו לטעים ומושך.

2. לחיזוק העוצמה ויעילות מיצי העיכול, ושיפור תפקוד בלוטות העיכול, לשם פרוק מושלם של המזון וספיגתו היעילה אל תוך הגוף (חיזוק ה"אגני" – כוחות העיכול והספיגה). כך נמנעת תסיסה, ויצירת חומרים מזיקים, או "רעלים" (או בלשון האיורוודה "Ama").

3. התבלינים הם תת קבוצה במדע הרוקחות האיורוודית ובנוסף למאות צמחי המרפא והתרופות הטבעיות, גם הם משמשים לשימושים רפואיים שונים.

4. התבלינים וצמחי התבלין נותנים לנו את "תרופות הבית", "תרופות סבתא" (Home remedies).

יתכן שעניין אותך גם:

קטגוריות:

תפריט
דילוג לתוכן