אגוז מוסקט

אגוז מוסקט

שם בסנסקריט: Jatipala

באנגלית: Nutmeg

שם לטיני: Myristica Fragrans

דושות: מפחית ואטה וקאפה.

   שימושים ברפואת איורוודה:

   עובד על מערכת העיכול, העצבים והרבייה. עוזר בבעיות של ספיגה ירודה במערכת העיכול, כאבי בטן, חוסר טונוס של המעיים, ושילשולים. בנוסף מפיג נדודי שינה, עוזר בעיות מערכת העצבים וכן מסייע במקרים של אימפוטנציה. מומלץ לשחרור שרירים במיוחד של הבטן התחתונה. אחד מהתבלינים שמצטיין בפעילותו לעזרה בספיגת אבות המזון משום שעובד באיזור המעיים הדקים.

   עוזר בהפחתת מתח במערכת העיכול ובמערכת העצבים ומועיל להרגעת ה"מיחשב" (mind).

 איך משתמשים:

   להוסיף לחליטות של תבלינים אחרים.

לשילשולים: לערבב 3/4 כוס מים לא חמים עם רבע כוס יוגורט טבעי המכיל חיידקים חיוביים (פרוביוטיים). להוסיף רבע כפית זנגביל טחון ושמינית כפית אגוז מוסקט טחון, לשתות כוס כזו כל שעתיים – שלוש, עד להטבה.

זהירות: במינון גבוה גורם לפירכוסים והתייבשות, אסור לעבור כמות של 2 – 1.5 גרם ליום, אינו מומלץ בהריון.

* אין בכתוב כאן לשמש תחליף לייעוץ מקצועי ו/או לייעוץ רפואי. בכל בעיה רפואית יש להתייעץ קודם כל עם רופא משפחה או רופא מומחה.

פורסם בנושא: תרופות סבתא

ליצירת קשר
ערן מגון: 050-5432647