צ'אנה-דאל, בטטה ומנגולד

צ'אנה-דאל בטטה ומנגולד (או תרד)

Chanadhal

 מה זה צ'אנה-דאל?

הצ'אנה–דאל (Chana dhal) הוא חומוס הודי קטן, מפוצל לשניים. הוא קל לעיכול, ומכיל הרבה ברזל.

מתכון ל – 4 סועדים

 חומרים

1 כוס צ'נאדאל

1-2 בטאטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות

כ- 500 גר' עלי מנגולד חתוכים וללא הגבעולים העבים (או תרד שטוף)

2 כפות גהי (חמאה מטוהרת) [מתכון להכנת גהי]

3.5 כוסות מים

תבלינים:

1 כפית זנגויל, 1 כפית כורכום, 1/2 כפית הינגו (להשיג בחנויות מזון הודי; אפשר גם בלעדיו) , 1 כפית כמון,

1 כפית קינמון, 1/2 כפית הל, מלח לפי הטעם

 אופן ההכנה

מטגנים בטאטות ב"גהי" עד להשחמה קלה. מוסיפים את התבלינים לטיגון קצר מאוד נוסף.

מוסיפים את הצ'אנה-דאל, את המים ואת ההל והמלח.

מבשלים עד שהצ'אנה דאל רכים.

את המנגולד או התרד מוסיפים ברגע האחרון כאשר הצא'נדאל כמעט מוכנים, כיוון שהעלים מתבשלים מהר.

אופציית הגשה:

פורסים שקדים (קלופים)לפרוסות, מטגנים במעט גי וזורים מעל לתבשיל בצלחת ההגשה.

* ניתן להכין מתכון זה גם ללא מנגולד או תרד.

 ללחוץ כאן לכתובות של חנויות הודיות לתבלינים וקיטניות

פורסם בנושא: מתכוני בריאות איורוודיים

ליצירת קשר
ערן מגון: 050-5432647