קיצ'רי

קיצ'רי Khicheri

 המתכון לסועד אחד

 חומרים

שליש כוס אורז בסמטי לבן או מלא (או חצי/חצי)

שליש כוס מונג – דאל (מאש קלוף, צהוב) או מאש ירוק מושרה לילה (או מספר שעות).

* מאש מושרה כראוי הוא רך מספיק כך שניתן לנגיסה.

1 כוס מים חמים

1 כפית גהי (חמאה מטוהרת), [למתכון הכנת גהי לחצו כאן], או שמן זית, או שמן קוקוס

ירקות חתוכים שונים, על פי רצונך או על פי המומלץ.

תבלינים – חלקם או כולם או על פי המומלץ:

עלה דפנה, מלח לפי הטעם, זנגביל (ג'ינג'ר), מעט הל, מעט אגוז מוסקט, כורכום, כמון, שמיר, כוסברה, הינגו (תבלין הודי, להשיג בחנויות הודיות) – ניתן לשנות ולגוון את התבלינים לפי הטעם.

אופן ההכנה

שוטפים את גרגירי המאש והאורז.

מחממים את הגהי או את השמן בסיר מוסיפים את התבלינים, מטגנים קלות כחצי דקה בלבד, מוסיפים את גרגירי האורז והמאש השטופים ואת הירקות, מטגנים את התערובת במשך כ- 2-3 דקות נוספות תוך כדי בחישה, מוסיפים לסיר בזהירות את המים החמים והמלח ומביאים לידי רתיחה.

מכסים את הסיר היטב ומבשלים על גבי להבה נמוכה עד שכל המים נספגים.

 * במקרים של מערכת עיכול רגישה – ניתן להשתמש ביותר מים ולקבל מרק – שהוא יותר עדין וקל לעיכול.

 ללחוץ כאן לכתובות של חנויות הודיות לתבלינים וקיטניות

פורסם בנושא: מתכוני בריאות איורוודיים

ליצירת קשר
ערן מגון: 050-5432647