אורז בסמטי עם צימוקים ואגוזי קשיו

אורז בסמטי עם צימוקים ואגוזי קשיו

Basmati-im-haftaot

המתכון ל – 4 סועדים

 חומרים

1 כוס אורז בסמטי מסוג משובח, לבן או מלא, או חצי/חצי

2/3 כוס צימוקים

1/2 2 כפות גהי (חמאה מטוהרת) או שמן קוקוס או שמן זית [מתכון להכנת גהי]

4 כפות אגוזי קשיו לא קלויים

תבלינים:  1 כפית זנגויל,1/3 כפית מוסקט, 1/3כפית הל ו 1/3 כפית קינמון.

2 כוסות מים

 אופן ההכנה

יש לשטוף את האורז.

לטגן קלות את הקשיו בגהי, לאחר כדקה יש להוסיף את הצימוקים והתבלינים לטיגון קל נוסף. להוסיף את האורז השטוף ולהמשיך בעוד טיגון קל תוך כדי ערבוב.

להוסיף את המים ומלח לפי הטעם, להביא לרתיחה, להנמיך את האש לדרגה נמוכה, לכסות את הסיר במכסה ולבשל עד שהאורז רך (כ- 20 דק').

* אופציה נוספת להכנה: לבשל את האורז עם התבלינים והמלח לחוד (עם מעט גהי). לטגן לחוד את הצימוקים והקשיו בשאר הגהי ולשפוך את הקשיו והצימוקים על גבי האורז המוכן.

 ללחוץ כאן לכתובות של חנויות הודיות לתבלינים וקיטניות

פורסם בנושא: מתכוני בריאות איורוודיים

ליצירת קשר
ערן מגון: 050-5432647